CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Ardei umpluti cu branza


Timp de executie si complexitate: 50 min
Ingrediente:
3 ardei mici (kapia am folosit)
100 gr branza telemea (de capra)
100 gr cascaval
50 gr branza de vaca
1 lingura smantana (sau iaurt)
cateva fire de marar
1 galbenus de ou
1/4 lingurita piper negru



Realizare : Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se "abureasca" un pic si sa fie mai usor de curatat.
Pana atunci preparati umplutura: se dau pe razatoarea mica telemeaua si cascavalul. Se adauga branza de vaca, iaurtul si oul. Se omogenizeaza totul bine pana obtineti o pasta. Se condimenteaza cu mult piper si marar.
Ardeii copti se curata de coaja, cu grija sa nu se rupa.
Se face o incizie de la codita pana aproape de varf si se decupeaza o felioara subtire (cat jumatate de deget) ca sa aveti spatiu de manevra pentru urmatorii pasi.
Prin incizia facuta curatati ardeii de cotoare si seminte.
Cu o lingurita umpleti ardeii. Presarati peste zona cu umplutura putin cascaval razuit ca sa prinda crusta frumoasa cand se coc.
Se pun ardeii intr-o tava termorezistenta si se introduc sub grill (focul sa vina de sus) pentru cca 10 minute, pana branza se rumeneste frumos. Daca nu aveti grill, dati-i la cuptor la 200C pana se rumenesc.
Se servesc calzi.

    IMAGINI RETETA



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje