RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii
|
Aspic de peste
|
|
Timp de executie si complexitate: 3 ore
|
Ingrediente:
peste cu putine oase (salau, pastrav, somn, calcan, morun)
zarzavat (ceapa, morcovi, telina, albitura)
gelatina (1 pliculet sau 2 foi de gelatina; pentru cantitati mai mari de peste se mareste si cantitatea de gelatina)
sare |
|
Realizare : Pentru aspic se preteaza numai pestele care nu are oase multe: salaul, pastravul, somnul, calcanul, morunul. Pestele se fierbe in apa cu zarzavat, se lasa in supa pina cand se raceste, apoi carnea se scoate de pe oase si se taie felii, sau i se scoate pestelui numai coloana vertebrala. Carnea de peste se pune intr-o forma de chec. Se strecoara apa in care a fiert pestele impreuna cu zarzavatul, se pune la foc mic si se adauga gelatina. Se mai lasa pe foc pana mai scade zeama, apoi se toarna peste peşte. Pentru mai multa culoare se pot taia morcovii rondele si se pot aseza in forma. Dupa ce zeama s-a racit se pune la frigider pentru ca gelatina sa se inchege.
|