CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Ardei umpluti cu sos de vin


Timp de executie si complexitate: 1 ora
Ingrediente:
800 g carne amestec (porc si vita)
100 - 150 g orez
2 cepe potrivite
sare
piper
o lingura pasta de tomate
patrunjel
marar
ardei diverse culori
Pentru sosul de vin:
2 cepe medii
100 ml vin alb
1 pahar suc de rosii
ulei
sare



Realizare : Ardeiului i se indeparteaza cotorul cu ajutorul unui cutit, se curata in interior de seminte si nervuri, se spala si se asaza pe un servet la scurs.
Intre timp, se pregateste umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga orezul spalat in apa calda, si se lasa si cu acesta la calit 4-5 minute.
Se da deoparte, iar cand se mai racoreste putin se amesteca cu pasta de tomate, carnea, sare, piper si verdeata tocata.
Se umplu ardeii si se capacesc cu felii subtiri de cartofi, apoi se asaza in cratita.
Sosul de vin se pregateste astfel: 2 cepe medii se toaca marunt, se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga 100 ml vin alb, iar dupa 5 minute se pune un pahar de suc de rosii si se potriveste de sare.
Sosul astfel pregatit se toarna peste ardei. Daca nu se acopera ardeiul, se completeaza cu putina apa.
Se lasa la foc 10-15 minute, dupa care se baga la cuptor pentru inca 45 de minute.
Se pot servi cu smantana sau iaurt, dupa preferinta.



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje