CAZARI TURISTICE
OBIECTIVE TURISTICE
INFO UTILE
Transport
Retete
ADAUGA RETETARETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii | |
| |
Timp de executie si complexitate: 1 ora | |
Ingrediente:
| |
Realizare : Ardeiului i se indeparteaza cotorul cu ajutorul unui cutit, se curata in interior de seminte si nervuri, se spala si se asaza pe un servet la scurs. Intre timp, se pregateste umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga orezul spalat in apa calda, si se lasa si cu acesta la calit 4-5 minute. Se da deoparte, iar cand se mai racoreste putin se amesteca cu pasta de tomate, carnea, sare, piper si verdeata tocata. Se umplu ardeii si se capacesc cu felii subtiri de cartofi, apoi se asaza in cratita. Sosul de vin se pregateste astfel: 2 cepe medii se toaca marunt, se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga 100 ml vin alb, iar dupa 5 minute se pune un pahar de suc de rosii si se potriveste de sare. Sosul astfel pregatit se toarna peste ardei. Daca nu se acopera ardeiul, se completeaza cu putina apa. Se lasa la foc 10-15 minute, dupa care se baga la cuptor pentru inca 45 de minute. Se pot servi cu smantana sau iaurt, dupa preferinta. |
Recomanda si prietenilor |
![]() |
Mesaje si opinii
Nu exista mesaje |