CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportRetete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Acoperis de casa


Timp de executie si complexitate: 1:30 min
Ingrediente:
250 gr zahar
50 gr untura
600 gr faina
3 linguri miere de albina topita
4 linguri de lapte
2 oua
1 praf de copt
cacaua
Crema:
4 budinci
1,5 l lapte
250 gr zahar
250 gr ramaRealizare : Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.
Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati.
Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii . Fiecare foaie se imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie mai lata(spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere se intareste si apoi se rupe cand taiati).
Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacaua (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.
Crema se face in felul urmator:
Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana se ingroase. Il lasam la racit si apoi adugam in el 250 gr rama cu care il amestecam bine sa se omogenizeze. (eu fac de obicei 2 culori de budinca si atunci impart in doua cantitatea de zahar, lapte si rama).
Trecem la umplerea foilor :
Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie , peste ea punem crema si apoi 3 bastonase . Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre spatiile dintre doua bastonase de dedesubt. Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema . Acum urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de acoperis la ce am umplut.
Procedam la fel si cu cealalta foaie. obtinem astfel 2 acoperisuri pe care il acoperim cu glazura de ciocolata si il servim dupa ce glazura s-a prins.

    IMAGINI RETETARecomanda si prietenilor Distribuie pe facebook

Mesaje si opinii


Nu exista mesaje