CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Aperitiv de sărbătoare


Timp de executie si complexitate: 40 min
Ingrediente:
8 felii pepene galben
8 felii carne afumată sau prosciutto
2 lipii libaneze
200 g caşcaval
2 legaturi pătrunjel
1-2 lingurite ulei
sare
piper
oţet aromatic
1 gulie pentru ornat



Realizare : 1. Se taie 8 felii de pepene galben, mălăieţ, se curăţă de coajă, de seminţe şi se bagă la rece acoperit cu folie de plastic.
2. Separat, se rade caşcavalul şi se presară pe toată suprafaţa lipiilor, apoi se bagă în cuptorul bine încins să se topească şi să se rumenească.
3. Între timp, se spală şi se toacă pătrunjelul şi se prepară cu sare, piper, ulei şi oţet sau zeamă de lămâie. Se curăţă şi se taie gulia felii foarte subţiri şi se formează petale.
4. Se scot feliile de carne şi se înfăşoară bucăţile de pepene, se aşază pe un platou cu salata de pătrunjel, cu florile formate din gulie şi se servesc cu felii de lipii cu brânză, la aperitiv.

    IMAGINI RETETA



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje