RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii
|
APERITIV CU ARDEI IUTE
|
|
Timp de executie si complexitate: 2 ore
|
Ingrediente:
1/2kg ardei iute
1kg ardei gras
1kg gogosar
1kg ardei capia
3kg ceapa
2l otet
1kg zahar
sare dupa gust (1 lingura)
|
|
Realizare :Se spala bine toate ingredientele , se curata de seminte si se taie fideluta dupa care se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine .Se dizolva sarea si zaharul in otet , si se toarna peste zarzavatul taiat .Se pun la borcan se acopera cu otetul din vas si se dau la rece.Se consuma la ciorbe si mancaruri satioase.
Cantitatile de mai sus nu sunt batute in cuie ; in functie de cat de ardeiat va place sa mancati se adauga ardei iute mai mult in compozitie sau din contra, daca se doreste un gust mai putin ardeiat se vor scoate samburii de la ardeiul iute ; se poate in acelasi timp adauga ardei si ceapa pentru a micsora concentratia de ardei iute din compozitie.
|