CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

ALIVENCI MOLDOVENESTI


Timp de executie si complexitate: 1 ora
Ingrediente:
l lapte
300 g malai grisat
1/2 kg branza de vaci
1/4 l smantana
100 g unt
50 g faina
4-5 oua
o lingurita cu varf sare.



Realizare :Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

    IMAGINI RETETA



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii

ruxandra vargatu Data postarii: 2011-03-07 10:58:43

care sunt cantitatile pentru fiecare ingredient?
vlad Data postarii: 2012-09-09 20:25:46

de ce se consuma margarina,care in ultimul timp nutritionistii nu o recomanda?
vlad Data postarii: 2012-09-09 20:25:47

de ce se consuma margarina,care in ultimul timp nutritionistii nu o recomanda?