CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Ardei umputi cu carne si sos


Timp de executie si complexitate: 1 h30 min
Ingrediente:
8 ardei grasi de preferinta rosii-de marime mijlocie,
1 kg carne tocata
3 cepe
ulei
patrunjel verde
sare
piper macinat
boia dulce de ardei
6 linguri pasta de rosii
8 linguri orez
4 linguri faina



Realizare :Se iau ardeii, se taie un capacel rotund si nu prea mare, se scobesc in interior si se indeparteaza semintele, se spala cu apa rece si se aseaza sa se zvinte cu capacul in jos, pe un servet curat. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Patrunjelul se toaca marunt, orezul se fierbe pe jumatate. Se amesteca carnea, ceapa, orezul, pasta de rosii si condimentele.Cu compozitia rezultata se umplu ardeii, iar la fiecare ardei se face un capacel din coaja de rosie care se pune sa astupe gaura ardeiului si se fixeaza cu doua scobitori. Ardeii se calesc pe toate partile 1-2 minute intr-o tigaie cu putin ulei. Aceasta operatie se face pentru a se aseza compozitia in interiorul ardeilor.Se aseaza ardeii intr-o cratita, se pune apa pina la nivelul ardeilor si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 1/2 ora.In uleiul in care au fost caliti ardeii se caleste o ceapa tocata, se pun 4 linguri de faina, putina boia dulce de ardei, doua linguri de pasta de rosii si se stinge cu zeama in care au fiert ardeii. Se lasa sa fiarba usor 15-20 de minute, dupa care se strecoara sosul obtinut peste ardeii fierti. Cratita cu ardei si sos se da la cuptor aproximativ 1/2 ora si se lasa sa se rumeneasca la foc mic.



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii

mihai saghel Data postarii: 2011-11-28 20:06:54

nu e cam scurta reteta? nu ni se spune ce se face cu faina si nici ca trebuiesc fierti ardeii... in plus am inteles k ardeii e bine sa ii coci putin in tigaie inainte sa ii pui la fiert
Cici Data postarii: 2013-05-16 01:45:02

Cred ca dl. Mihai nu a citit cu atentie toata reteta.....